Mijn verlanglijsten 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
Je hebt deze informatie op 21-11-24 om 09:43 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Je wilt dat de bodem en wanden van je zwembad vrij van vuil en algen zijn. Dit kost wat schoonmaakwerk zul je denken? Maar er zijn hulpjes zodat je niet met een borstel op je knieën hoeft te schrobben.

Bij een zwembadstofzuiger gebruik je spierkracht en een zwembadrobot werkt automatisch. Lees hieronder een uitgebreide omschrijving van beide.

Een handmatige zwembadstofzuiger bestaat meestal uit twee delen: een borstelkop en een telescoopstang. Afhankelijk van het model heeft de zwembadstofzuiger een geïntegreerde motor of moet je hem met een slang aansluiten op de skimmer of het filtersysteem.

In principe werkt de zwembadstofzuiger net als een stofzuiger. Je geleidt de zwembadstofzuiger handmatig over de zwembadbodem. Dankzij de zuigkracht vangt de zwembadstofzuiger onzuiverheden zoals bladeren, steentjes of insecten op.

Zwembadstofzuigers zijn erg geschikt voor kleinere zwembaden. Het voordeel is dat je door de handmatige bediening iets preciezer met de zwembadstofzuiger kunt werken. Gegarandeerd schone hoeken dus!

Volautomatische zwembadstofzuigers worden zwembadrobots genoemd. Zwembadrobots hebben in de regel zowel een eigen filter als een geïntegreerde pomp. En zijn dus onafhankelijk van het filtersysteem. Uitgerust met wielen, borstels en een stofzuiger hebben zwembadrobots alles wat ze nodig hebben.

De zwembadrobot beweegt zich automatisch rond in het zwembad en vangt het vuil op in een filtermand. Vervolgens kan je deze eenvoudig legen. Afhankelijk van de zwembadgrootte heeft de zwembadrobot ongeveer 1-2 uur nodig voor een reinigingscyclus.

Naast volautomatische zwembadrobots zijn er ook semi-automatische zwembadrobots die je aansluit op de zwembadpomp.

Er zijn een paar voordelen als je kiest voor een zwembadrobot. De tijdsbesparing ten opzichte van een handmatige zwembadstofzuiger is duidelijk. Maar er zijn nog meer redenen:

  • De zwembadrobot gebruikt in principe dezelfde technologie als een stofzuigerrobot. Hij beschikt dus over zogenaamde padvindtechnologie. Dit zorgt ervoor dat alle delen van jouw zwembad schoon zijn.
  • Zwembadrobots zijn snel schoon te maken dankzij de geïntegreerde filtermand. Even afspoelen met de tuinslang en klaar.
  • De zwembadrobot circuleert het zwembadwater terwijl hij werkt en verwijdert daarbij een groot deel van de vuildeeltjes uit het water. Hierdoor heb je minder chemicaliën in het water nodig.
  • Omdat de zwembadrobot onder water werkt, hoor je er niets van. Zo stoort hij jouw en de buren niet tijdens het schoonmaken van de zwembadbodem.

Er zijn verschillende modellen zwembadrobots. Ze kunnen grofweg in drie soorten worden verdeeld:

  • op batterijen werkende zwembadrobots;
  • slangbediende zwembadrobots;
  • bedrade zwembadrobots.

Op batterijen werkende zwembadrobots hebben een onverslaanbaar voordeel: er zijn geen vervelende kabels of slangen. De batterij bij veel modellen is een lithiumbatterij en is uiteraard oplaadbaar. Ook een grote vuilopvangbak is een groot pluspunt bij op batterijen werkende zwembadrobots.

De naam zegt het al: slangbediende zwembadrobots sluit je met een slang aan op de zwembadpomp. Daarom worden ze vaak semi-automatische zwembadrobots genoemd. Opladen is bij deze variant niet nodig en de zwembadrobot is vrijwel onbeperkt te gebruiken. Terwijl de halfautomatische zwembadrobot rijdt, moet ook het filtersysteem draaien.

Een bedrade zwembadrobot met rupsaandrijving is ideaal voor grote zwembaden. Sommige van deze modellen zijn niet alleen geschikt voor de vloer, maar ook voor de wanden. Zorg er bij zwembadrobots met een netsnoer voor dat de kabel lang genoeg is voor jouw zwembad.

Zwembadrobots verschillen op het vlak van prestaties en werktijd, toepassingsgebied, navigatie en uitrusting. Hou bij het kopen van een zwembadrobot rekening met verschillende factoren:

  • Hoe groter het zwembad, hoe groter de prestaties van je zwembadrobot moeten zijn. Let op het werkbereik. Hieraan kun je zien of de zwembadrobot geschikt is voor de grootte van je zwembad.
  • Als je kiest voor een zwembadrobot met kabel of slang, moet de kabel of slang ook lang genoeg zijn.
  • Als je zwembad een ongebruikelijke vorm heeft, moet je er bij de aankoop op letten dat je de vorm van het zwembad kunt programmeren of dat je zwembadrobot het zwembad scant met behulp van sensoren.
  • Een zwembad met tegels heeft idealiter een zwembadrobot met schuimborstels nodig.
  • Wil je dat je zwembadrobot niet alleen de vloer reinigt, maar ook de wanden? Niet elk model kan dit, dus houd je ogen open bij het kopen.
  • Heb je een zoutwaterzwembad? Let op: niet elke zwembadrobot is geschikt voor gebruik in zout water.

naar boven