Kwaliteitskenmerken van Weber
Barbecuerecepten en -tips van Weber
De barbecueworst is zonder twijfel een klassieker – maar er is meer! Vandaag de dag worden complete barbecuemenu’s door hobbykoks bereid. Ook Weber heeft vele recepten verzameld – hieronder vind je enkele populaire recepten!
Rosbief met rucola
Dit heb je nodig voor je grillparty
- 1 kg rosbief
- 50 gr rozemarijn
- 50 gr tijm
- 50 gr ucola
- 30 gr dijonmosterd
- 30 ml sojasaus
Bereiding
Snijd de kruiden grof. Meng de mosterd met de sojasaus. Strijk de rosbief in met de marinade en strooi de kruiden erover. Laat het vlees afgedekt 2-3 uur marineren in de koelkast. Gril de rosbief indirect ca. 30-50 minuten in de braadkorf (afhankelijk van de dikte). Kerntemperatuur medium: ca. 60 °C.
Receptinformatie
- Voorbereidingstijd: 10 min.
- Bereidingstijd: 3 uur
- Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
- Barbecuemethode: indirect
Spareribs met honing en paprika
Dit heb je nodig voor je grillparty
- 3-4 grotespareribs
- 5-6 el ketchup
- 5-6 el honing
- 1-2 volle tl chilivlokken
- 1/2 tl paprikapoeder, mild
- 2 el milde sojasaus
- 1 tl appelazijneen
- beetje kaneel
Bereiding
Verwijder het vel aan de binnenkant van de spareribs, of laat dit door de slager doen. Als je dit zelf doet, kun je een platte schroevendraaier bij een van de botten in het midden onder het vel steken om het vel los te maken, zodat je het makkelijk eraf kunt trekken.
Voeg dan alle ingrediënten op kamertemperatuur samen. Bestrijk de spareribs met de marinade en laat ca. 2 uur rusten (niet in de koelkast).
Je kunt de spareribs op indirecte wijze op een gas- of houtskoolbarbecue of met de rookfunctie bereiden.
Verdeel de spareribs met de onderkant naar beneden op het barbecuerooster.
Bestrijk de spareribs na ca 30 minuten (indirecte methode) met de marinade.
Leg twee delen natte rooksnippers en een deel droge rooksnippers op de houtskool. De spareribs zijn gaar als het vlees bijna van het bot valt.
Receptinformatie
- Voorbereidingstijd: 20 min.
- Bereidingstijd: 1 uur en 40 min.
- Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
- Barbecuemethode: indirect
Groente in de groentemand
Dit heb je nodig voor je grillparty
- 200 gr courgettes
- 100 gr appels
- 300 gr paprika’s
- 50 gr sjalotten
- 100 gr lente-uitjes
- 30 gr knoflook
- 50 gr peterselie, gehakt
- 20 gr kervel
- 80 ml olijfolie
- een beetje zout, peper
- 100 gr Parmezaanse kaas
Bereiding
Was de groente en snij in blokjes van 2 x 2 cm. Hak de kruiden grof. Marineer de groente met de olijfolie en de kruiden. Leg de groente in de groentemand en breng op smaak met de kruiden.
Rasp de Parmezaanse kaas over de groente. Bereid de barbecue voor op indirect grillen. Plaats de groentemand in het gedeelte voor indirecte bereiding en laat de groente ca. 30 minuten grillen.
Receptinformatie
- Voorbereidingstijd: 10 min.
- Bereidingstijd: 40 min.
- Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
- Barbecuemethode: indirect