Mijn verlanglijsten 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
Je hebt deze informatie op 13-11-24 om 01:47 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Een laminaatvloer is beslist niet veeleisend op het gebied van schoonmaken en onderhoud! De vloer is hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Voor de dagelijkse reiniging van laminaat heb je alleen een bezem of een stofzuiger nodig.

Voetstappen en vuil kunnen bij een laminaatvloer met een vochtige doek worden weggeveegd. Gebruik daarvoor altijd een goed uitgewrongen doek. Reinig laminaat in geen geval met een te natte doek en zet de vloer niet onder water!

  • Bij sterke vervuiling raden wij aan een schoonmaak- of reinigingsmiddel te gebruiken. Voor de reiniging van laminaat kun je alle gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken, echter in geen geval schuurmiddel, was of polijstmiddel!
  • Sterke verontreinigingen kunnen gemakkelijk met aceton of andere alcoholhoudende oplosmiddelen worden verwijderd.

  • Voor het regelmatige onderhoud van de vloer raden wij aan een speciaal schoonmaakmiddel voor laminaat te gebruiken.
  • Voor extra verzorging na het schoonmaken en om extreem uitdrogen van de laminaatvloer te voorkomen, mag de ruimtetemperatuur niet hoger zijn dan 20–22 graden. Verder moet in de ruimte een luchtvochtigheid van 50-60% heersen.
  • Een ideaal woonklimaat voor jou en je laminaatvloer kun je met behulp van een (elektrische) luchtbevochtiger bereiken.
  • Nabehandelen van het oppervlak van een laminaatvloer is in het algemeen niet nodig, omdat deze vloerbedekking in tegenstelling tot parket een kant-en-klaar oppervlak heeft.
  • In vuilgevoelige zones zoals bij de ingang of in de gang kun je het beste deurmatten gebruiken.
  • Gebruik voor rolbare meubelen en stoelen zachte wieltjes van rubber. Ook meubelglijders van vilt zijn een goed idee!

Er is vrijwel geen vloerbedekking die onderhoudsvriendelijker is dan een vloer van PVC. Deze vloeren verdragen alle in de handel gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen en zijn zeer goed bestand tegen reiniging met water. Toch dien je een aantal belangrijke kneepjes in de vingers hebben, om lang van je vloer te kunnen genieten.

  • Om lang van je vloer te kunnen genieten, adviseren we je geen oplosmiddelhoudende wassen, lakken, zepen en geen lijnoliehoudende middelen, aceton en trichloorethyleen te gebruiken.
  • Ook schuurmiddelen en wasborstels kun je beter niet gebruiken op je PVC-vloer.
  • Als je huisdieren hebt met scherpe nagels, dan kun je beter voor een andere vloerbekleding kiezen. De nagels kunnen het oppervlak van je PVC-/vloer beschadigen.
  • Meubelpoten die zijn voorzien van beschermende afdekking, laten geen blijvende afdrukken achter in de vloer. Zo kun je probleemloos je meubelen ergens anders neerzetten en heb je geen lelijke afdrukken in de vloer.

Afhankelijk van de graad van de vervuiling moet je je PVC-vloer dagelijks of wekelijks schoonmaken.

  • Stof en droog vuil kun je eenvoudig vochtig afnemen. Bij sterkere vervuiling stofzuig je de vloer eerst.
  • Voor vastzittend vuil voeg je een beetje schoonmaakmiddel toe aan het dweilwater.
  • Laten drogen, zodat zich een vuilafstotend laagje kan vormen. Niet droog navegen.

Ook een PVC-vloer kan af en toe wel een grondige schoonmaak gebruiken. Ga als volgt te werk:

  • Verwijder met een speciaal schoonmaakmiddel alle oude onderhouds- en schoonmaakmiddelen van de oppervlakte van de vloer.
  • De speciale basisreiniger in een verhouding van 1:3 in het dweilwater gieten en ca. 5 tot 10 minuten laten inwerken (Let op: lees de gebruiksgegevens op het reinigingsmiddel).
  • Nu kun je je uitleven en met een dweil en water het vuil te lijf gaan.
  • Het dweilwater en het opgeloste vuil aansluitend met een dweil opnemen. Nadweilen met schoon water.
  • Tenslotte kun je een middel voor initieel onderhoud op de gedroogde vloer aanbrengen. En klaar is je schone vloer!

Als na de hierboven beschreven basisreiniging toch aanslag of sterke vervuilingen achterblijven op je PVC-vloer, dan kan een schrobmachine worden gebruikt voor een intensieve reiniging. Deze bewerkt de vloer na een korte inwerktijd van een speciaal schoonmaakmiddel met een roterende nylon schuurmat. Daarna kun je het vuil net als altijd wegvegen en behandel je de vloer met een verzorgingsmiddel.

Let op: het wordt niet aangeraden regelmatig zo’n intensieve reiniging uit te voeren, omdat hij grote eisen stelt aan zelfs de meest slijtvaste PVC-vloer.

Vloerbedekking is best lastig schoon te maken en te onderhouden. Tenminste, dat denken veel mensen. Tegenwoordig zijn er door speciale productieprocessen en materialen veel vloerbedekkingen die gemakkelijk te onderhouden zijn en beter bestand zijn tegen vuil dan je denkt! Bovendien vind je hier de beste tips en trucs voor het schoonmaken, het onderhouden en het repareren van vloerbedekking! Zo geef je vlekken geen kans.

Algemene vuistregel: Probeer vooral niet de vlek hardhandig weg te poetsen. Daardoor wordt hij alleen maar groter en trekt hij nog dieper in de pool van het tapijt! Je kunt de vlek het beste licht bevochtigen en met zeep, waspoeder of huidvriendelijk afwasmiddel insmeren. Werk van de rand naar binnen toe, laat het geheel opdrogen en ga er dan met de stofzuiger overheen!

Let op: bij het werken met een vlekverwijderaar kun je het beste altijd eerst op een niet in het oog vallende plek uitproberen of het middel niet leidt tot ongewenste verkleuringen van je tapijt.

Voor de regelmatige reiniging van je tapijt hoef je maar één ding te doen: stofzuigen! Daarbij moet niet alleen oppervlakkig stof worden verwijderd, maar moet ook de pool grondig worden gereinigd. Het meest effectief is hiervoor een sterke stofzuiger met een borstelmond.

Als je textiele vloerbedekking voortdurend wordt blootgesteld aan sterke vervuiling, is na verloop van tijd een dieptereiniging nodig. Shamponeren is een effectieve methode hiervoor:

Stofzuig je tapijt eerst grondig en shamponeer het dan. Goede shampoos vormen een droog schuim en mogen geen kleverig residu achterlaten. In elk geval moet je voorkomen dat je tapijt te nat wordt, zie de gebruiksaanwijzing van het schoonmaakmiddel! Nadat je het shampooresidu hebt gezogen, dien je het tapijt goed te laten drogen voordat je er overheen loopt. Tot slot kun je de pool van het tapijt opborstelen.

Hierbij wordt het wasmiddel met een speciale machine onder druk op en in je tapijt gespoten, om vervolgens weer te worden opgezogen. Laat dit werk uitsluitend door een hierin gespecialiseerd bedrijf uitvoeren, alleen al omdat de aanschaf van het apparaat duur is.

Let op: sproei-extractiereiniging kan alleen worden toegepast op een volledig verlijmde vloer!

naar boven