Is Breda jouw vestiging?
Mijn verlanglijsten 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
24-12-2024 07:00 - 17:00 Uur
25-12-2024 gesloten
26-12-2024 gesloten
31-12-2024 07:00 - 17:00 Uur
01-01-2025 gesloten
Je hebt deze informatie op 24-12-24 om 04:25 uur uitgeprint. Let op dat prijzen op de wereldmarkt en reacties op korte termijn de prijzen op ieder moment veranderen en deze daardoor kunnen afwijken van die op je print. Dank u voor uw begrip.

Voorstrijk en diepgrond worden beide gebruikt als primer om de hechting van de afwerklaag van je muur te verbeteren. Toch hebben ze verschillende toepassingen en eigenschappen:

Voorstrijk wordt aangebracht om de zuigende werking van de ondergrond te verminderen, zodat de afwerklaag gelijkmatig wordt opgenomen. Voorstrijk dringt minder diep dan diepgrond en wordt vaak gebruikt op minder poreuze oppervlakken. Denk aan ondergronden als glad beton, gipsplaten en geschilderde muren.

Diepgrond wordt aangebracht om diep in de ondergrond te dringen. Diepgrond aanbrengen is een goede keuze wanneer je meer stevigheid wilt geven aan de muur en poederende lagen minder korrelig wilt maken. Diepgrond is geschikt voor nieuwe gipsplaten en nieuw pleisterwerk, beton, baksteen en kalkzandsteen.

Voorstrijk stucwerk, ook wel bekend als primer stucwerk, speelt een belangrijke rol bij het voorbereiden van muren voor stucwerk. Deze vloeistof breng je aan op de muren om er voor te zorgen dat de ondergrond minder zuigend wordt. Zodat het stucwerk beter hecht en gelijkmatiger opdroogt. Wanneer stucwerk ongelijkmatig droogt kan dit leiden tot scheuren. Wat je met voorstrijk dus voorkomt!

Het aanbrengen van voorstrijk begint met een goede voorbereiding. De muur moet schoon, droog en vrij van stof en vet zijn. Breng daarna de voorstrijk gelijkmatig aan met een roller of kwast. Sla geen plekken over! Gebruik de voorstrijk in een goed geventileerde ruimte, omdat het een sterke geur kan hebben. Bekijk de instructies van de droogtijd op de verpakking van de voorstrijk.

Ook wanneer je jouw muren gaat verven kan voorstrijk niet ontbreken. Voorstrijk zorgt er voor dat de verf gelijkmatig verdeeld wordt en goed hecht aan de ondergrond. Deze voorstrijk of te wel primer muurverf vermindert de zuigende werking van de ondergrond. Vooral bij gipsplaten of onbehandeld hout ga je echt een verschil merken.

Door deze zuigende werking te verminderen, zorgt de voorstrijk er voor dat de verf beter hecht aan de muur. Dit voorkomt dat de verf gaat afbladderen en zorgt voor een gelijkmatige dekking. Wanneer je voorstrijk gebruikt heb je minder muurverf nodig, omdat de muur minder verf opzuigt. Kosten besparend dus!

Maak de muur schoon, droog en stof- en vetvrij. Repareer eventuele scheuren en gaten met een muurvulmiddel. Breng daarna de voorstrijk gelijmatig met een kwast of roller aan. Laat de voorstrijk eerst volledig drogen voordat je begint met schilderen.

Wanneer je voorstrijk voor behang gebruikt, breng je een primer aan op de muren om de zuigende werking van de ondergrond te verminderen. Door deze zuigende werking te verminderen, zorgt de voorstrijk er voor dat het behang beter aan de muur hecht. Door de gelijkmatige opname van de behanglijm, worden luchtbellen en loslatende randen voorkomen. Bovendien beschermt voorstrijk de ondergrond tegen vocht uit de behanglijm, waarmee je schimmelvorming voorkomt.

Het aanbrengen van voorstrijk begint met een goede voorbereiding en schone muur. Eventuele scheuren of gaten moeten worden gerepareerd met vulmiddel. Vervolgens wordt de voorstrijk met een roller of kwast gelijkmatig aangebracht, begin in de hoeken. Laat de voorstrijk volledig drogen voordat je begint met het behang.

Doe behanginspiratie op bij andere Doeners! #HORNBACHDoener

Wil je problemen als loslatende tegels en ongelijkmatige hechting voorkomen? Gebruik dan voorstrijk voor tegelwerk. Deze voorstrijk zorgt er voor dat tegellijm beter hecht. Dit is vooral belangrijk bij ondergronden zoals beton of gipsplaten. Breng de voorstrijk met een roller of kwast aan op een ondergrond die schoon, droog en vrij van vet en stof is. Vergeet geen plekken en laten de voorstrijk volledig drogen voordat je begint met tegelen. Lees altijd de instructies op de verpakking van de voorstrijk.

Diepgrond is een primer om diep in poreuze en sterk zuigende ondergronden door te dringen. Dit product wordt vaak gebruikt op oppervlakken zoals nieuw pleisterwerk, gipsplaten, beton en baksteen. Door op deze materialen diepgrond aan te brengen verminder je de zuigende werking. Dit zorgt voor een betere hechting van de eind laag.

Diepgrond aanbrengen | HORNBACH
naar boven