Met spijkers kun je hout aan hout verbinden, dat weten we allemaal. Maar dat is nog niet altijd even gemakkelijk. Om ervoor te zorgen dat de verbinding echt goed vast blijven zitten, hebben we een aantal basisregels opgesteld.
Welke spijker gebruik ik waarvoor?
Je hebt een project voor ogen en je wilt weten welke spijker hiervoor geschikt is? Voor verschillende soorten materialen, bestaan weer verschillende soorten spijkers. In het tabel leggen we je uit welke soorten spijkers je waarvoor kunt gebruiken.
Spijkers voor standaardbevestigingen
Spijkers voor speciale bevestigingen
Handige tips & tricks!
Wanneer je wil dat je spijker écht goed blijft zitten, is het handig als je een goede spijkertechniek gebruikt. Hoe dat in z'n werk gaat? Hieronder leggen we je graag meer uit.
Waar moet ik opletten bij het kopen van een spijkerpistool?
Ben je van plan om met een spijkerpistool of een tacker aan de slag te gaan? Dit kan een slimme keuze zijn. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een houten plaatmateriaal, is het gebruik van een spijkerpistool of tacker namelijk een goed idee! Let bij de aankoop van zo’n apparaat wel op het volgende:
- Slagkrachtregeling: bij harde materialen en lange krammen of spijkers moet je een hoge slagkracht kunnen instellen.
- Meervoudige slaginstelling: als krammen of spijkers niet helemaal in het materiaal doordringen, kan dankzij de meervoudige slaginstelling extra ingeslagen worden.
- Verwerking van krammen en spijkers: hoogwaardige apparatuur kan krammen en spijkers tot een lengte van 32 mm verwerken.
Tip
Schaf genoeg spijkers aan. Zo weet je zeker dat je meters kunt maken tijdens je project!