Afdichten
Balkons en terrassen worden door het weer, vooral door grote temperatuurverschillen, aan sterke belastingen blootgesteld, wat vaak spanningsscheuren tot gevolg heeft. In aangrenzende of eronder liggende woonruimtes kan dan bij gebrekkige afdichting schade ontstaan door indringend vocht. Speciaal voor de afdichting onder tegels en platen aan wand- en vloeroppervlakken zijn er producten die scheuroverbruggend werken en vorstbestendig zijn en daardoor de ondergrond effectief beschermen.
Repareren
Kleine lekkages aan buisaansluitingen, naad- en aansluitgebieden, deur- en raamkozijnen, waterkranen en dakgoten zijn makkelijk zelf te repareren. Ondergronden als dakspanen, dakleer, vezelcement, teer, aluminium, koper, zink, lood, steen, dakpannen, klei, leisteen, shingles, beton, tegels, kunststof, PVC, acryl, polyethyleen, vijverfolie, gietijzer, hout – met uitzondering van styropor – kunnen moeiteloos en permanent worden afgedicht. Andere universele producten zijn voor styropor geschikt, maar niet voor bitumen, PE en PP.
Tip
Ook gescheurde harde vloeren kun je met geschikte producten zelf vakkundig en duurzaam repareren.
Lijmen
Moderne lijmen op basis van de SMP-technologie zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen ook als afdichtmiddel worden gebruikt. Speciale lijmen voor extreme omstandigheden blijven zelfs na uitharding flexibel, zonder te breken. Met andere lijmen kunnen bijvoorbeeld tegels in het zwembad worden gelijmd, zonder dat het bad eerst leeggemaakt hoeft te worden. Vloerbedekkingen moet je veilig en professioneel lijmen; uit zowel optische als veiligheidstechnische redenen. Dat geldt vooral voor de vele soorten vloerbedekkingen, maar ook voor parket, kurk, PVC, CV, linoleum, kokos en sisal. Op elkaar afgestemde systemen zorgen ervoor dat de voorbereiding van de ondergrond en de producten voor het lijmen en fixeren goed op elkaar afgestemd zijn.