Inbraakpreventie
Niemand wil ongewenst bezoek in zijn huis. Je moet er dan ook voor zorgen dat een inbreker geen tijd heeft om je woning leeg te halen. Als deuren en ramen niet snel genoeg meegeven, geeft de inbreker vaak op en blijft het bij een poging tot inbraak. Neem daarom de tijd om je huis of woning op mogelijke zwakke plekken te controleren en beveiligingsmaatregelen te nemen en het daardoor inbraakveilig te maken.
Veelvoorkomende inbraakmethodes
Kerntrekken
Deze inbraakmethode staat ook wel bekend als cilinder trekken. De inbreker draait een gehard stalen schroef in de cilinder (sleutelgat) van het slot. Daarna wordt er met een tang of een speciaal kerntrekapparaat zoveel kracht op de cilinder gezet dat deze door de trekkracht gewoon breekt. De deur kan nu eenvoudig geopend worden met een standaard bouwsleutel. En dit alles binnen één minuut.
Bulgaarse methode
Bij de zogenaamde Bulgaarse methode wordt de cilinder vrijgemaakt door het schild dat om het slot heen zit en vaak van (zwak) aluminium is, met bijvoorbeeld een schroevendraaier los te wrikken en om te buigen. Zodra dat is gedaan steekt de cilinder gedeeltelijk uit en dan kan deze met een moersleutel worden afgebroken. Met een standaard bouwsleutel wordt daarna simpelweg de deur van slot gedraaid.
Beveiligingstechniek
Mechanische inbraakbeveiliging omvat bijvoorbeeld raam- en deurbeveiliging. Je kunt kiezen voor inbraakwerende ramen of je bestaande ramen upgraden met beveiligingsmaatregelen.
Het hart van elektronische inbraakbeveiliging is meestal een alarmsysteem. Alarmsystemen vormen een goede aanvulling op mechanische beveiliging. Sensoren detecteren een inbraakpoging en activeren een alarm - hetzij als luid signaal, hetzij als melding naar een aangesloten meldkamer.
Bewakingscamera's zijn ook een maatregel voor inbraakbeveiliging. Ze schrikken potentiële daders af en kunnen helpen bij het identificeren van inbrekers en het beter oplossen van inbraken.
Tegenwoordig zijn er
Deur- en raambeveiliging
Raamsluiting op je achterdeur?
Dat kan! Voel je prettiger bij het extra vergrendelen van je achterdeur met behulp van een raamsluiting. Plaats deze zowel boven- als onderin van de deur. Tip: Plaats de raamsluitingen op de achterdeur ondersteboven. Op deze manier kan de sluiting niet ongewenst dichtvallen of gesloten worden. Handig wanneer je huisdieren hebt of kleine kinderen en jijzelf buiten in de tuin bezig bent.
Gaatjesuitzetter
De meest gebruikte en tevens de bekendste uitzetter is de gaatjesuitzetter. Met behulp van de gaatjes kan je het raam op één van de posities vast zetten. Het voorkomt dat de wind je open raam in beweging zet.
Telescoopuitzetter
Met een telescoopuitzetter kan je het raam op elke gewenste positie open zetten. Ook, in tegenstelling tot de gaatjesuitzetter, zit er een dempingsveer in. Hiermee vangt de telescoopuitzetter onverwachte schokken goed op en zal het raam niet zomaar dichtslaan. De uitzetter is ook toe te passen op deuren.
Combi-uitzetter
Open of sluit met slechts één beweging je klepraam of uitzetraam. Ideaal om het raam op zijn plek te houden en daardoor uitstekend geschikt voor ventileren. Wil je optimaal beveiligen? Dat kan! Sommige modellen zijn voorzien van een slot en daarmee SKG gekeurd. Wel zo veilig.
Je wilt toch weten wie er voor de deur staat voordat je open doet?
Voordeur of toegangsdeur tot je woning beveiligen
Inbrekers en ongewenste gasten wachten niet altijd tot je je huis verlaat. Daarom kan het handig zijn om ook je deur van binnen extra te beveiligen. Kies bijvoorbeeld voor een kierstandhouder. Dan kun je de deur op slechts een kier openen. Zo kun je met onbekenden praten zonder de deur volledig te openen.
Wil je extra beveiliging, zodat ze lastiger binnenkomen? Kies dan voor een
Voordeuren kun je met verschillende vergrendelingsmogelijkheden en veiligheidsbeslag beveiligen tegen inbraken. Voor nog meer veiligheid in huis zijn er
Veiligheidskenmerken
SKG * | Standaard inbraakwerend (3 minuten) |
SKG ** | Zwaar inbraakwerend (3+ minuten) |
SKG *** | Extra zwaar inbraakwerend (5+ minuten) |
SKG ✓ | Aanvulling op de goedgekeurde SKG-producten |
Smart inbraakbeveiliging
Veiligheidsmaatregelen voor buitenshuis
Met een
Een
Er zijn verschillende soorten bewegingssensoren, zoals infrarood bewegingssensoren, draadloze bewegingssensoren of schemerschakelaars.