Daarvoor staat het merk Flairstone
- Keramische tegels en betonproducten van uitstekende kwaliteit.
- Veelzijdigheid in materiaal, samenstelling, vorm, design en afwerking.
- Natuurlijk karakter met veel uitstraling.
- Voor ieder terras- en tuinproject de juiste producten.
- Veelzijdige combinatiemogelijkheden.
- Nauwkeurige samenstelling en hoge vormvastheid van de producten.
- Betrouwbare kwaliteit.
- Door onafhankelijke instituten gecontroleerde herkomst van de producten, niet afkomstig van kinderarbeid.
Voor elk project van sierpaden tot een barbecuehoek en zelfs een trap. Flairstone biedt de juiste stenen. Gemetseld, geplaveid, omlijst of betegeld. Flairstone brengt jouw droomtuin tot leven, uit liefde voor design.
Flairstone terrastegels
Flairstone biedt een grote verscheidenheid aan terrastegels in verschillende stijlen. Kies jouw favorieten uit.



De juiste ondergrond
We laten je zien hoe de juiste ondergrond voor bestratingsstenen of tegels van FLAIRSTONE eruitziet. Leer meer over de afzonderlijke lagen en waar je op moet letten bij het aanbrengen.

De grond moet stevig, draagkrachtig en waterdoorlatend zijn of moeten worden gedraineerd. Niet-draagkrachtige bodemlagen, zoals bijvoorbeeld klei- of teelaarde, moeten worden afgegraven. De vlakheid, de juiste profilering, de verdichting en de draagkracht van de ondergrond zijn van groot belang. De helling moet minimaal 2,5% bedragen.
De waterdoorlatende, vorstbestendige laag van steenslag en grind (0 - 32 mm ±1 cm) wordt aangebracht op de blootgelegde, bestaande, stevige en verdichte ondergrond, en wordt eveneens verdicht. Tussen het blootleggen van de ondergrond en het aanbrengen van de nieuwe lagen mag niet te veel tijd zitten, aangezien regen of grondvorst de stabiliteit van de ondergrond kan verzwakken.
Het is belangrijk dat het beddingmateriaal goed instampen van de stenen mogelijk maakt en een hoge waterdoorlaatbaarheid heeft (ook in verdichte toestand). De meeste fouten ontstaan wanneer er geen filterstabiel beddingmateriaal wordt gebruikt en het voegzand in de bedding wegspoelt. Het beddingzand 0,5-5 mm is specifiek afgestemd op deze eisen en op het genoemde voeg- en draaglaagmateriaal.
Het ophoogzand 0,5-5 mm wordt gelijkmatig in laagdikte op de draaglaag verdeeld en uitgevuld. Een lichte bevochtiging van het ophoogzand voorkomt een scheiding van fijne en grove delen. Vervolgens moeten vormbuizen - zogenaamde richtlijnen - nauwkeurig in de gewenste helling op de bodem worden gelegd, en het ophoogzand wordt met een afrei-plaat profielmatig gladgestreken. De opbouwhoogte van het beddingmateriaal moet minimaal 3, maximaal 5 cm bedragen.
Om de voorgeschreven voegmaat aan te houden, moeten de stenen zo veel mogelijk met afstandhouders geplaatst worden. Er moet een voegafstand van minimaal 3 mm worden aangehouden. Als deze waarde wordt onderschreden, kan de voegen niet voldoende gevuld worden, wat zorgt voor een gebrek aan kortetermijn- en langetermijnstabiliteit van de stenen onderling. De hierdoor ontstane holtes vormen een basis voor toekomstige onkruidgroei. Daarnaast kunnen de stenen bij het aanstampen tegen elkaar stoten en zo beschadigd raken.
Het bestraten wordt in principe „over het hoofd” gedaan, wat betekent dat het werk vanaf het al geplaatste oppervlak gebeurt om te vermijden dat het uitgelijnde bestratingsbed betreden wordt. Het leggen van de stenen gebeurt nauwkeurig qua hoogte, hoek en rechtlijnigheid met touw of richtlijnen. Een minimumhelling van 2,5% in het bestratingsoppervlak en een vrije afvoer van regenwater op het bestratingsoppervlak moeten worden gegarandeerd.
Breng na het leggen van de bestratingsstenen of tegels voegzand of een vaste voeg aan om de voegen op te vullen.

Het juiste onderhoud
