Meten, detecteren en waterpas maken
- Het afmeten van meubelstukken voor het inrichten van je huis.
- Het meten van oppervlakken om de juiste hoeveelheid benodigd materiaal te bepalen.
- Het berekenen van de lengte, breedte en hoogte van een ruimte.
- Het uitlijnen van schilderijen en planken in een rechte hoek.
- Het precies aanbrengen van lijsten en rails.
- Het opsporen van koudebruggen en schimmel.
- Het zichtbaar maken van leidingen, buizen, etc.
Welk meetapparaat kies ik voor mijn project?
Alles waterpas krijgen: met een waterpasinstrument is dat geen enkel probleem! Hiermee maak je rechte hoeken waar je maar wilt. Dankzij moderne lasertechniek en eenvoudige bediening hoort het gecompliceerde uitlijnen van objecten tot het verleden.
Projecteer verticale, horizontale en diagonale laserstralen op de muur en lijn schilderijen en lijsten etc. snel en precies uit. Een verstelbaar statief is ook beschikbaar; deze zorgt dat je altijd en overal een stabiele basis hebt.
Klein maar fijn! De laserafstandsmeter is voorzien van de modernste lasertechniek, waarmee je afstanden, lengtes en de inhoud van ruimtes heel eenvoudig tot op de millimeter nauwkeurig kunt berekenen. Het doel wordt met het apparaat gescand, waarna een druk op de knop voldoende is om het meetresultaat te zien te krijgen. Kinderspel!
De afstandsmeter met geïntegreerde hulp om het doel te bepalen levert je, afhankelijk van de uitvoering, accurate meetresultaten tot een afstand van 50 meter. Scherpe en kleine hoeken worden door middel van een aanslagpen eveneens heel precies gemeten. Het uitlijnen wordt door de zogenaamde libel makkelijk gemaakt.
Heb je röntgenogen? Nee? Dan is een leidingzoeker onmisbaar als je in muren wilt boren. Hij spoort elektrische leidingen en buizen op, maar ook metalen of houten draagbalken, zodat je bij het boren geen 'zwart gat' creëert.
Je hoeft alleen maar het apparaat aan te zetten, op de plek te richten waar je wilt boren en het resultaat kun je zo aflezen. Geeft het apparaat 'groen licht', dan kun je veilig en naar hartelust boren. Als het controlelampje rood kleurt, kun je beter niet op die plek boren!
Energie besparen en gezonder leven terwijl je het binnenklimaat aangenamer maakt! Met een thermodetector meet je de exacte temperatuur van de lucht en oppervlakken in de ruimte, spoor je verstopte koudebruggen op of vind je plekken waar zich mogelijk schimmel bevindt. En dat in het hele huis. Vooral vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.
Eén druk op de knop is genoeg om alle informatie over temperatuur en vocht in de ruimte te verkrijgen.
De handige vocht- en temperatuurmeter helpt je de vochtigheidsgraad van hout en bouwstoffen te bepalen.
Zo kun je je haardhout vóór het aansteken controleren en loop je niet langer het risico om te vochtig hout te verbranden en daarmee schadelijke stoffen te genereren. Ook kun je er de vochtigheid in gebouwen - bijvoorbeeld in pleisterwerk - mee controleren of middels de ruimtetemperatuursensor de omgevingstemperatuur meten.
Tip
Wees niet meer tevreden met 'ongeveer'. Digitale meetinstrumenten zijn innovatieve allrounders.