Zaag de Lariks balk in de gewenste afmeting:
- 4 balken voor de lengte van je buitenkeuken, bijvoorbeeld 200 cm.
- 10 balken voor de breedte van je buitenkeuken, om tussen de 4 grote balken in te schroeven, bijvoorbeeld 47,5 cm.
HORNBACH Breda | Openingstijden | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Konijnenberg 33 4825 BC Breda service-breda@hornbach.com +31 76 578 9000 |
|
Eet jij graag buiten met jouw vrienden en familie? Mis deze handleiding voor het bouwen van een buitenkeuken dan niet. Zagen, timmeren, bouwen.. grillen maar! Meer weten? Lees snel verder!
Eet jij graag buiten met jouw vrienden en familie? Mis deze handleiding voor het bouwen van een buitenkeuken dan niet. Bekijk de video óf volg de uitgeschreven stap-voor-stap handleiding, bepaal zelf de afmetingen en ga aan de slag!
Zagen, timmeren, bouwen en dan.. grillen maar!
De instructies zijn opgedeeld in drie fases: het geraamte, de keuken dichtbouwen en de bodem en het blad. De benodigde materialen per fase vind je hieronder.
Materialen voor het geraamte
De genoemde aantallen per artikel zijn gebaseerd op onze buitenkeuken en kunnen naar wens worden aangepast!
Het geraamte bestaat uit twee ‘ladders’, hierop monteren we zes balken als poten en zes zwenkwielen. Handig, zo kan je jouw keuken nog eens verplaatsen!
Zaag de Lariks balk in de gewenste afmeting:
- 4 balken voor de lengte van je buitenkeuken, bijvoorbeeld 200 cm.
- 10 balken voor de breedte van je buitenkeuken, om tussen de 4 grote balken in te schroeven, bijvoorbeeld 47,5 cm.
Schroef de balken in elkaar als twee ‘ladders’. Houd rekening met ruimte bij de eerste en laatste sport om straks de poten van je keuken te kunnen monteren. Verdeel de overige sporten over de balken, houd er rekening mee dat je BBQ tussen 2 van deze sporten geplaatst moet worden.
Zaag de Douglas balk in 6 gelijke balken voor de hoogte/poten van je keuken, bijv. 80 cm. Kijk goed wat je een fijne werkhoogte vindt om te koken. Bedenk dat de hoogte van de zwenkwielen er ook nog bij komen.
Monteer de balken aan de ladders, drie aan iedere kant. Houd bij de zijkanten ruimte over voor het hout om de zijkanten dicht te maken. Bijv. 3 cm voor Zweeds Rabbat.
Monteer de zwenkwielen met rem op de Douglas balk links- en rechtsachter.
Monteer de overige zwenkwielen (zonder rem) op de andere 4 poten. Draai de constructie dan om, zodat hij op de wielen komt te staan!
Tip: Gebruik bij bevestiging van de balken aan de ladders de constructielijm voor extra stevigheid.
Natuurlijk kan je jouw keuken indelen en afwerken zoals je wilt. Wij doen dit met zwart potdeksel, ofwel: Zweeds rabbat.
Zaag de panlatten en monteer deze aan de binnenzijde van de Douglas balken, daar waar je de mobiele keuken dicht wilt hebben. In ons geval acht latten van 60 cm.
Meet de ruimte tussen de twee poten, zaag hier het Zweeds rabbat op af en monteer het rabbat op de panlatten. Begin onderin en bouw op naar boven.
Herhaal deze stappen voor elke zijde welke je dicht wilt hebben met potdeksel (=Zweeds rabbat).
Jouw mobiele keuken heeft een bodem en een blad. Waar anders moet dat koude biertje op staan en de kolen worden opgeborgen? Het blad maken wij van Douglas planken en tuintegels, uiteraard kan je hier ook ander materiaal voor gebruiken zoals natuursteen, beton of hout.
Gebruik eventueel extra tegels om de bodem op te hogen, zodat je barbecue hier op kan staan.
Zaag de Douglas planken voor de bodem op maat, meet de hoekjes en zaag deze ook uit. Wij gebruiken een bodem van 200 cm.
Schroef de planken vast, meet vanuit het midden en begin met de achterste plank.
Zaag de planken voor het blad op maat, in ons geval: twee planken van 210 cm en vier planken van 46 cm.
Plaats één lange plank achter en één plank voor, plaats de kortere plankjes er haaks tussenin. Houd qua afstand rekening met de materialen die je in de ontstane vakken wilt plaatsen (barbecue, tegels voor het blad).
Teken de diameter en de afmetingen van je tegels af en zaag dit uit. Let op dat het hout nauw aansluit op je barbecue en tegels.
Schroef het hout vast, plaats je barbecue en tegels erin.
Koop een steak, steek die barbeque aan en grillen maar!
Deze handleiding komt voort uit één van onze ProjectShows. De ProjectShow was een live demonstratie in onze vestigingen waar we grootse projecten aanpakten, complexe zaken uitlegden en deskundig advies gaven.