Is Breda jouw vestiging?
Mijn verlanglijsten 0 Winkelwagen
HORNBACH Breda Openingstijden
Konijnenberg 33
4825 BC Breda

service-breda@hornbach.com
+31 76 578 9000
ma - vr: 07:00 - 21:00 Uur
za: 08:00 - 18:00 Uur
zo: 10:00 - 17:00 Uur
Je hebt deze informatie uitgeprint op 11-01-25 om 13:45. Let op: prijzen kunnen veranderen door ontwikkelingen op de markt. Controleer daarom altijd de actuele prijzen in onze Onlineshop of in de vestiging. Bedankt voor je begrip.

De capaciteit van een accu wordt in milliampère-uur (mAh) aangeduid en geeft aan hoeveel elektrische lading de accu kan opslaan en respectievelijk kan afgeven.

Indien het accuvermogen met 3.000 mAh is aangeduid, betekent dit dat de accu bij een belasting van 3.000 mAh een uur lang gebruikt kan worden, bij een belasting van 1.500 mAh houdt de accu twee uur.

Diepontlading betekent de ontlading van een accu onder de ontladingseindspanning. Afhankelijk van het type accu kunnen hierdoor verschillende beschadigingen optreden, van capaciteitsvermindering bij het opladen tot volledige vernietiging van de accu.

De draaistop van een klopboormachine stopt het draaien van de boor. Zodoende kan de beitel-functie effectief worden gebruikt.

De hamerstop van een klopboormachine stopt de hamerfunctie. Zodoende kun je op een effectieve manier in hout en metaal boren.

Als ingangsvermogen wordt het vermogen bedoeld dat een elektrisch werktuig uit het stopcontact of de accu trekt. Dit wordt in watt (W) aangeduid. Omdat bij de energieomzetting verlies optreedt, ligt het uitgangsvermogen, dus het vermogen waarover het apparaat beschikt, lager dan het ingangsvermogen.

De koppel is de kracht waarmee een schroef in het werkstuk wordt geboord. Bij kleine schroefdiameters is een lage koppel geschikt, bij grote schroefdiameters een hoge koppel. Dit om beschadigingen aan het oppervlak te voorkomen. Om deze reden zijn accuschroefmachines voorzien van een koppelinstelling.

Het capaciteitsverlies dat kan optreden wanneer nikkel- of cadmiumaccu's vóór het opladen niet compleet leeg waren, noem je het memory-effect. Als dit vaak gebeurt, schijnt de accu de energiebehoefte te onthouden en laadt deze niet meer compleet op. De laadcapaciteit wordt minder, waardoor de accu bij het gebruik sneller leeg gaat. Bij lithium-ion-accu's treedt dit effect niet op.

Klittenband maakt het snelle verwisselen van het schuurpapier mogelijk. De klemverbinding vergroot het gebruik van verschillende toepasbare schuurpapieren.

SDS-plus (Special Direct Systeem) is een insteeksysteem met een 10 mm schachtdiameter, die speciaal voor het wisselen van boren en beitels zonder gereedschap bij lichte klopboormachines is ontwikkeld.

Het insteeksysteem wordt gebruikt voor het snelle wisselen van boren en beitels zonder gereedschap bij zware klopboormachines met 18 mm schachtdiameter.

Hoe hoger de slagenergie van bijvoorbeeld een beitel op een steen, hoe meer energie er op de steen inwerkt en hoe gemakkelijker het is voor de gebruiker van een klopboormachine een gat te boren. De slagenergie wordt in joule (J) aangeduid.

De slinger actie is een bijzondere eigenschap van een handzaag met verkort zaagblad, een decoupeer- en een reciprozaag. Dit begrip betekent het aanvullende voor- en achteruit slingeren van het zaagblad tijdens het zagen. Voordelen van zagen met slinger actie ten opzichte van zagen zonder slinger actie zijn:
1. Beduidend hoger zaagvermogen.
2. Een Betere afvoer van zaagsel.
3. Een besparing van het zaagblad.

De spilvergrendeling maakt het snelle wisselen van opzetgereedschappen mogelijk. De spil wordt door een ingebouwde, handbediende inrichting geblokkeerd, zodat je met slechts een sleutel of met de hand het gereedschap los kunt maken.

Bij de opstart stroombegrenzing gaat het om een verminderde stroomtoevoer bij het inschakelen van machines met veel vermogen. Deze begrenzing voorkomt een voortijdige reactie van beveiligingsmechanismen (zekeringen) bij het inschakelen van de machines. Bovendien worden reactiekrachten (bijvoorbeeld sterke terugslag) bij het opstarten van de machine verminderd.

Met zelfontlading bedoelt men het zelfstandige ladingverlies van een accu. Interne elektrochemische reacties leiden tot een continue vermindering van de oorspronkelijk opgeslagen ladingscapaciteit. Zelfontlading vindt ook plaats wanneer de accu aan een eindapparaat is aangesloten. De omvang van het ladingsverlies is afhankelijk van het type accu, de temperatuur en de vervuilingsgraad. Bewaar de accu's daarom altijd koel en droog!

naar boven