Visgraat laminaat
Merken in het assortiment Visgraat laminaat
Visgraat laminaat kopen bij HORNBACH
Als je voor een laminaat vloer wilt kiezen zijn er nog een aantal keuzes die je kunt maken. Naast ‘normaal’ laminaat heb je ook de keuze uit tegel laminaat of visgraat laminaat. Het verschil tussen normaal laminaat en visgraat laminaat zit hem niet in het type materiaal. Het zit hem in de legwijze. Bij visgraat laminaat leg je de planken loodrecht op elkaar in plaats van naast elkaar. Hierdoor ontstaat het typische visgraat patroon.
Voordelen van visgraat laminaat
Visgraat laminaat heeft een andere look dan laminaat dat op een normale manier gelegd wordt. Het patroon wat ontstaat kan je interieur een hele andere uitstraling geven. Het is dus een leuk voordeel dat je je vloer op deze manier meer kan laten opvallen! Met de juiste woondecoratie komt je visgraat laminaat prachtig naar voren. Daarnaast houdt het ook alle voordelen die laminaat heeft. Het is eenvoudig schoon te maken, krasbestendig, eenvoudig te leggen, heeft geen grootschalig onderhoud nodig en de houtstructuur ziet er levensecht uit. Ook is visgraatlaminaat vaak geschikt voor (warmwater) vloerverwarming. Belangrijk om te weten is dat je dan ook een ondervloer kiest die geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat je lang garantie hebt op je vloer.
Hoe leg je visgraat laminaat?
De legwijze van visgraat laminaat kan nogal verschillen. Dit is afhankelijk van het merk en product. Sommige legwijzen zijn met de fold-down techniek. Maar er zijn ook visgraat laminaat vloeren met een angle-angle legwijze. De ondergrond waar de vloer moet komen te liggen moet droog en vlak zijn. Als je vloer veel oneffenheden heeft dan moet deze eerst egaal worden gemaakt met plamuur. Daarna moet er een ondervloer gelegd worden. Als de ondervloer erin zit kun je de gesloten laminaat pakken 48 uur laten acclimatiseren in de ruimte. Hierna kun je ein-de-lijk beginnen met leggen! Je begint bij visgraat laminaat eerst met het maken van een startpunt. Dat wil zeggen dat je een begin maakt met een aantal planken die loodrecht op elkaar liggen. Daarna bepaal je de ligging van de planken in de ruimte door de starterspunten neer te leggen. Vanuit het starterspunt kun je dan gaan uitbouwen met de laminaatplanken.