Het is december. De magische wintermaand! En je weet wat dat betekent: de kerstversiering mag van zolder worden gehaald en de kerstverlichting mag in de boom worden gehangen. Kerst is traditie. Maar elke familie geeft vaak z’n eigen invulling aan de donkere dagen. Hoe viert Nederland Kerst? HORNBACH zocht het voor je uit!
Kunstkerstboom: gemakkelijk en stijlvol
De kunstkerstboom is al jaren populairder aan het worden. Wanneer zou die de echte kerstboom voorbijstreven? Vorig jaar werd de dennenboom op een naald na online meer verkocht dan de kunstkerstboom. Terwijl de verkoop van kunstkerstbomen bij HORNBACH online nu in week 47 al met dubbele cijfers gegroeid is vergeleken met vorig jaar!
De kerstgedachte ‘rekening houden met elkaar, maar ook met de natuur om ons heen’ kun je in de praktijk toepassen door een kunstkerstboom te kopen. Een kunstkerstboom kan namelijk bijdragen aan een beter milieu! Hoe dat kan? Een goede kunstkerstboom gaat vaak meer dan 10 jaar mee. Door deze langere levensduur compenseert de kunstkerstboom de milieubelasting die de boom tijdens de productie heeft opgelopen, volgens MilieuCentraal. Hierdoor kan een kunstkerstboom duurzamer zijn dan een echte kerstboom, die ieder jaar opnieuw gekocht moet worden. Een echte boom moet namelijk geteeld en vervoerd worden. Met een kunstkerstboom ben je op de lange termijn voordeliger uit! Je betaalt namelijk eenmalig tussen de 50 en 150 euro, in plaats van 20-40 euro per jaar.
Kerstmis in Nederland
Kerstbudget van de Nederlander
Het budget per provincie is gemiddeld tussen de 20 en 50 euro. Opvallend: in Overijssel zijn ze niet zo dol op kerstversiering. Daar geven ze tussen de 0-10 euro uit. Gevolgd door Flevoland, Friesland en Zeeland, die gemiddeld 10 tot 20 euro uitgeven.